iStock-1189051075 (1)

Quins tipus de canvis operatius suposa la digitalització per a l’empresa?

L’ús de les noves tecnologies ha canviat el ‘modus operandi’ tant de pimes com de grans empreses. Ara bé, hem de tenir clar que la tecnologia tan sols és un mitjà dins de la transformació digital empresarial. Els principals desafiaments dels negocis per aconseguir un autèntic canvi de model tenen molt a veure amb la cultura dins de l’organització, i no únicament amb l’ús de les darreres tendències tecnològiques.

Així doncs, una de les modificacions què suposarà tot aquest procés serà la transformació de la cultura organitzacional. Ens referim a un canvi en la pròpia mentalitat de l’empresa, dirigint-se cap a un model d’innovació i eficiència. Perquè la digitalització no pot limitar-se únicament a utilitzar un determinat software, un correu electrònic corporatiu, un sistema de gestió o implementar una solució CRM, sinó que implica una transformació més estructural i de fons.

Com tot canvi ha de començar i implicar a les persones i grups que formen part de la companyia. Comptar amb empleats capaços d’entendre els avantatges de les noves solucions, processos i sistemes és un factor clau en la implementació de noves tecnologies.

La importància del lideratge en la transformació digital  

A banda d’implicar els treballadors, hi ha un altre factor de gran importància i és com els caps de l’empresa es posicionen respecte a la transformació digital. Ells han de creure profundament en el procés i transmetre-ho a la resta d’empleats. És a dir, els responsables d’equip, àrea o departament han de donar exemple i donar suport a l’estratègia de dalt a baix.

Un darrer aspecte a tenir en compte són els entorns de col·laboració, sales de videoconferències i eines de comunicació instantània. Totes elles són tecnologies que, si s’utilitzen de forma adequada, són capaces d’optimitzar el treball dels equips, anul·lant les barreres de la distància i afavorint la mobilitat laboral.

La digitalització implica una forma diferent de treballar i de repensar tots els processos, integrant-los en un sistema de gestió de projectes en línia, per així poder treballar de manera molt més ràpida i eficient. Sens dubte, exigeix una inversió inicial de temps i recursos, però aquesta inversió serà retornada en un període de temps no massa llunyà.

A més en ple segle XXI no queda una altra: les empreses han d’estar al dia de la innovació tecnològica, han de saber adaptar-se i competir amb altres dins un entorn tecnològic que canvia constantment. Es tracta d’un procés totalment necessari, perquè qualsevol corporació pugui sobreviure en el present i en el futur més pròxim.

A Poch i Ruana apostem decididament per la digitalització i per facilitar aquest procés, posem a disposició dels nostres clients la metodologia Gedi. A través d’aquest sistema hem aconseguit traslladar l’administració de qualsevol empresa a l’entorn online. D’aquesta manera, podreu disposar de totes les dades del vostre negoci actualitzades i revisades per nosaltres. A més, podreu realitzar tots els tràmits necessaris comunicant-vos directament amb els nostres especialistes de forma digital. Estem al vostre costat per facilitar-vos la vostra feina i ajudar-vos en les gestions del dia a dia. Voleu conèixer més detalls? No dubteu en contactar amb nosaltres!

Més notícies