Password protected to login on the computer screen, Privacy Security Protection

Protegir les dades dels ciberatacs

En els últims anys hem viscut una explosió tecnològica en tots els sentits. Cada vegada són més les empreses que han adoptat amb entusiasme els avanços tecnològics i ja no ho veuen com una amenaça, sinó com un benefici a curt i llarg termini per al negoci. Però, en fer aquest gran pas, les empreses s’exposen a uns certs riscos que poden fer trontollar el seu funcionament.

Només en els primers mesos de 2020, els ciberatacs van augmentar en un 40%, situant a Espanya com el 10è país del món en la llista dels més afectats. De fet, els atacs ransomware, en els quals el hacker demana un rescat econòmic, han crescut en un 25% en l’últim any. Aquestes dades són prova que el repte més gran que tenen les empreses, de cara a un futur, és la seguretat de les seves dades

També cal destacar que, en els últims anys, el teletreball ha anat adquirint força, especialment, amb l’arribada de la pandèmia de la COVID-19. Sens dubte, ha estat un dels avanços més trencadors, però ha facilitat als hackers l’accés tant a les dades personals com empresarials. Per això, ja sigui un negoci petit o una multinacional, és imprescindible comptar amb equips de seguretat i protecció de dades actualitzades que garanteixin la ciberseguretat. 

Prevenir els ciberatacs amb les eines adequades 

Davant l’augment dels problemes de seguretat cibernètica, les empreses han de focalitzar tots els seus esforços a prevenir i minimitzar aquests riscos. El primer pas que s’ha de realitzar és garantir que les eines que usin els treballadors no siguin dispositius personals, ja que tenen molta més facilitat de veure’s afectats per malwares. Per això, si en algun moment és necessari integrar-los a la xarxa corporativa, es recomana fer una anàlisi exhaustiva i garantir que no continguin cap virus que pugui contagiar a la resta d’equips connectats la xarxa. 

A més, tal com recomana l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), la ciberseguretat empresarial ha de passar per actualitzar les contrasenyes periòdicament i que aquestes siguin segures, instal·lar antivirus, xifrar la informació pròpia, realitzar còpies de seguretat i comptar amb una xarxa privada virtual. 

En tot aquest procés, és molt important sensibilitzar als empleats de la mena de dades que tracten. Moltes vegades, els ciberatacs es produeixen per un error humà. Per això, és imprescindible oferir als empleats la informació i formació necessària per a actuar davant aquesta mena de situacions. Per exemple, si arriba un correu electrònic sospitós a l’adreça d’empresa hem de desconfiar d’ell i mai instal·lar programes no autoritzats en l’ordinador, ja que podrien contenir alguns virus. 

Així mateix, l’empresa ha de protegir i mantenir la confidencialitat de les dades i les operacions que realitza i establir els privilegis de tots els usuaris que tenen accés i controlar qui pot accedir. 

Des de Poch i Ruana apostem sempre per la implementació de totes les tecnologies que ajudin a millorar el funcionament de l’empresa. Però per a això, hem de garantir que les dades de la teva empresa estiguin ben protegits. És per això que el nostre gestor digital GeDi, a més d’ajudar-te a digitalitzar l’empresa, garanteix la protecció de totes les dades empresarials.

Més notícies