Elements imprescindibles per a la digitalització d’una pime

Per a créixer com a empresa cal actualitzar-se. I actualitzar-se, avui dia, significa digitalitzar el negoci. A pesar que la crisi de la COVID-19 ha accelerat la digitalització de moltes empreses, encara hi ha un 60% dels empresaris que no ha aprofitat al màxim els seus beneficis ni considera que sigui imprescindible per a l’èxit d’aquesta. 

Els beneficis de la digitalització són múltiples: reducció de costos, accés a la informació de manera immediata, control econòmic, seguiment de l’activitat, augment de la productivitat, millorar l’atenció del client… En definitiva, molts avantatges. 

Sense digitalització, és difícil destacar i fer-se buit entre la competència, sobretot en un món en el qual regna la immediatesa. Per això, encara que no hi ha una solució universal per a totes les empreses, i sempre depèn de les particularitats de cada negoci, la Cambra de Comerç d’Espanya ens dóna algunes claus per a impulsar la transformació digital. 

Guia per a iniciar la transformació digital de la teva pime 

  • Assegurar una connectivitat de banda ampla fixa i mòbil que permeti comunicar-se amb clients, proveïdors, administracions, etc. 
  • Introduir plataformes de gestió intel·ligent de contactes multicanal (CRM) que permetin respondre a les expectatives dels clients. 
  • Aplicacions digitals de gestió accessibles des de qualsevol dispositiu, que integrin la informació en temps real, automatitzin les gestions i permetin la facturació electrònica.
  • Crear llocs de treball digitals que garanteixin l’efectivitat i redueixin els temps morts de treball. 
  • Integrar sistemes de còpies de seguretat en el núvol per a garantir la recuperació de les dades en cas d’atacs i perdudes d’informació.
  • Aplicacions i softwares de seguretat i protecció de la xarxa empresarial (correus, navegació web, etc.)
  • Plataformes IoT (Internet of things) per a estalviar costos en tasques com la recollida d’informació. 
  • Aprofitar els beneficis dels serveis Big Data per a millorar la gestió i el tractament de la informació. 

La digitalització és un factor imprescindible per a l’èxit de qualsevol empresa. Ja no es tracta d’una opció, sinó que es tracta d’una necessitat bàsica. Per a això, les pimes han d’aprofitar-se de les noves tecnologies i les noves maneres de treballar per a assegurar-se la supervivència i el creixement, independentment de la grandària i el sector on desenvolupin la seva activitat.

A Poch i Ruana ens posem a la teva disposició per digitalitzar la part més administrativa de la teva empresa amb el nostre gestor digital GeDi. D’aquesta manera, guanyaràs temps i estalviaràs costos en la gestió administrativa i tindràs el suport professional del nostre equip en tot moment. 

Més notícies