El temps de desconnexió és possible amb Poch&Ruana

Des de fa uns anys, cada vegada se sent més el concepte ‘burnout’ o desgast professional. Es tracta d’una malaltia psicològica que deriva d’un estrès laboral crònic i una incapacitat manifesta de desconnectar del treball. 

Lamentablement, és una de les principals patologies a Espanya. Segons un estudi de l’asseguradora Cigna, tres de cada quatre espanyols se senten sempre connectats al treball. Unes xifres que s’ha incrementat en l’últim any amb l’auge del treball a distància. En concret, el 45% dels empleats espanyols sofreix estrès relacionat amb el treball, mentre que l’11% assegura treballar més hores de les que li corresponen. 

Respectar els drets

El trasllat de l’oficina a casa té molts beneficis per a l’empresa i per al treballador, però tot, sempre, s’ha d’introduir en la correcta mesura. 

Moltes vegades veiem com els empleats, malgrat estar fora de l’horari laboral, continuen rebent missatges i correus electrònics en els seus dispositius mòbils que impossibiliten la desconnexió del treball. Segons les últimes xifres, el 74% dels teletreballadors afirma viure en una cultura d’estar sempre immersos en el treball. Unes dades que, amb les noves tecnologies i la digitalització, també afecten a aquells que treballen de manera presencial. 

De totes maneres, aquestes dades són esgarrifoses, ja que demostren el desconeixement d’un dels drets més importants dels treballadors en aquesta era tecnològica: el dret a la desconnexió laboral i digital

Reconegut en la Llei orgànica de Protecció de Dades aprovada en 2018, diu: “Els treballadors i els empleats públics tindran dret a la desconnexió digital a fi de garantir, fora del temps de treball legal o convencionalment establert, el respecte del seu temps de descans, permisos i vacances, així com de la seva intimitat personal i familiar”. Així, les sancions per a l’empresa per enviar, per exemple, un mail fora de l’horari de treball, poden arribar els 6.000 euros. 

Usar les noves tecnologies, en positiu

Si bé és cert que les empreses ja estan aplicant polítiques de desconnexió per a garantir els drets dels seus treballadors, encara queda molt camí per recórrer. Les noves tecnologies ens han obert moltes portes a l’hora de treballar a distància i ens han permès adaptar la majoria d’indústries a una situació excepcional com és la Covid-19.

Ara bé, aquestes tecnologies les hem d’aprofitar en positiu i per a millorar els processos de l’empresa, i mai en detriment dels drets i interessos generals. És per això que, a Poch&Ruana, pensant en els nostres clients, hem desenvolupat un gestor digital per a l’administració de l’empresa. D’aquesta manera, tots els processos estaran automatitzats per a respectar el descans dels treballadors i treballar en un entorn col·laboratiu més eficient.

Més notícies